Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 11 juli 2014

Sommardagarna rullar på i ett makligt tempo.Igår kom vi på hur man ändrar värmefläkten till en kallfläkt, en härlig upptäckt. När vi kom hit kände jag mig som ett trassligt garnnystan med en massa knutar. För varje dag med sol, bad, vilda djur, trevligt umgänge och bra böcker så är det som att garnnystanet rätar ut sig allt mer. Varje dag blir garnet rakare och humöret lättare. Att förflytta sig från vardagens ankdamm till en ny miljö är skönt.

Nu läser jag Isabel Allendes "Mayas dagbok". Som vanligt när man läser Allende så förflyttas man till en annan värld. Maya är nitton år, har vuxit upp med sin farfar och farmor i Los Angeles. Pappan är pilot och befinner sig oftast uppe i luften och vill inte gärna konfronteras med sin dotter. När farfar dör tappar Maya fotfästet totalt och hamnar i våld, droger och kriminalitet. Slutligen måste hon gömma sig och blir skickad till Chile där hon skriver dagbok och berättar sin historia. Samtidigt som huvudpersonen är Maya så får man lära känna andra intressanta och minnesvärda personer, Chiles historia, folktro och levnadsvillkor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar