Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 7 november 2013

Vi älskar verkligen vårt dagis! Nu är det ju så att vi älskade vårt förra dagis också i och för sig, men på ett helt annat sätt. När H började i höstas så jobbade personalen stenhårt på att lära känna honom och ta reda på vad han gillar att göra.Trots att det är 23 barn på drygt tre vuxna så lyckas de vara lyhörda och entusiastiska. När barnen får idéer, vilket i alla fall vår fyraåring inte lider brist på, så hakar personalen på. För någon vecka sedan hittade de en död fågel när de var på utflykt. Vips så blev det begravning på gården och H har visat den lilla stenen i rabatten med skriften
                                HÅR LIGGER FÅGELN, DÖD OCH BEGRAVD
och berättat med allvarlig stämma hur det hela gick till.
Imorse vid frukosten fick jag veta historien om den lilla grisen Lindbom som undersökte skeppet Vasa. Jag förstod att det här var något riktigt spännande de hade läst och pratat om på dagis. När jag avslöjade att skeppet Vasa finns på riktigt och att man kan åka till ett museum och titta på det så blev H våldsamt imponerad och nu har vi bestämt att vi ska göra ett muséebesök så fort vi kan. lite besviken blev han kanske över informationen att grisen Lindbom inte kommer att vara där, men å andra sidan kan man ju inte få allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar