Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 22 november 2013

En mellanbok i mitt liv...

Oh, så ljuvligt  med lördag! Den är hett efterlängtad här. Nu vaknade H klockan fem, pigg som en mört, inte kul. Men det gjorde att vid sju satt jag i sängen, drack morgonkaffe, stickade och lyssnade på P1-dokumentär vilket var rätt mysigt. Om en timme ska jag bege mig mot tåget för en heldag i Stockholm med mina systrar. Det ska bli jättekul. Lite dålig planering insåg jag dock att det var när jag kollade finanserna imorse. Lönehelgen om en vecka hade kanske varit bättre.

"Mannen som glömde sin fru" av John O`Farell gav mig blandade känslor. Jag tyckte att författaren staplade roligheter på varandra så att det blev för mycket. Å andra sidan kom jag på mig själv att skratta så att jag blev tårögd när jag läste ett avsnitt om hur huvudpersonen, som ju glömt precis allt om sitt tidigare liv, ska ha sex för första gången efter minnesförlusten. På slutet förstår man att boken har ett filosofiskt syfte och att det är meningen att man ska fundera på betydelsen av arv och miljö och hur våra erfarenheter påverkar vår personlighet. Jag tycker att ämnet är intressant, men kunde ha varit smidigare presenterat. Jag önskar att O`Farell hade struntat i att försöka göra det så roligt så hade det kanske blivit mer kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar