Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 1 januari 2011

Efter en lugn och mysig start på det nya året tar jag upp tråden från igår och fortsätter på min nyårslista...

  • En biografi jag rekomenderar

Om jag ska rekomendera en biografi från året som gått så får det bli "Love Janis" av Laura Joplin. Under åren har jag lyssnat lite på Janis Joplin. Det jag har vetat om henne har varit att hon var en rebellisk sångerska som dog ung av en heroinöverdos. När jag läste boken fick jag dels lära mig mycket om Janis som person. Hon var så mycket mer än myten om sig själv. Det visade sig att hon själv, till och med, hade fastnat i den myten och tappat bort sig själv på vägen. Hennes föräldrar var långt ifrån de insnöade, intoleranta människorna som hon ville påskina. Förutom att jag fick en helt ny bild av artisten Janis Joplin så fick jag en helt ny inblick i sextiotalets USA och hippierörelsen.

  • Deckartips

En riktigt bra deckare som jag läst är "Pepparkakshuset" av Carin Gerhardsen. Den handlar om vad som händer när ett barn växer upp helt osedd och oälskat. Kan man bli en riktig människa om den enda uppmärksamheten man får är negativ? Förutom själva mordhistorien får man följa Hammarbypoliserna och deras vardag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar