Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 27 maj 2019

Åtta skoldagar! Mer är det inte kvar av skolterminen. Jag tror inte att H fattar vilken stor händelse detta är. I höst ska han byta skola. Förra veckan var han där och hälsade på. Lite svårt är det att få veta vad han egentligen tyckte. Men han verkar inte missnöjd i alla fall.
På torsdag ska jag åka till Riga med en vän. Det är vår årliga garnresa. I två år har vi åkt till Tallin, men i år avancerar vi är det tänkt. Jag ser mycket fram emot det.
Förra veckans höjdpunkt var sexåringen som ville ha den äckligaste boken i biblioteket. När jag fiskade lite och frågade vad en sådan bok skulle kunna handla om så funderade han intensivt en liten stund innan han svarade att det äckligaste han kunde komma på var en bok med sniglar som bajsade!
Jag fnissar fortfarande lite när jag tänker på det. Sexåringarna gör mig aldrig besviken! Nu har de plötsligt blivit så bra på att läsa. De lånar börja läsa-böcker med både stora och små bokstäver. Och de sitter, ligger och hänger på olika ställen i biblioteket medan de mumlande ljudar sig igenom de spännande historier som gömmer sig mellan pärmarna. Jag blir lika varm i hjärtat varje gång jag ser och hör dem.

Jag har läst del två och tre i fantasytriologin om de tre systrarna Cahill; "Systrarnas öde" och "Stjärnmärkt" av Jessica Spotswood.

Bildresultat för systrarna cahill  Bildresultat för systrarna cahill
Det  var en riktigt spännande serie som gick fort att läsa. Jag gillar fantasy som överraskar, med en handling som känns oanvänd.

En annan fantasy som också överraskade och som inte gick att sluta läsa är "Gå vidare" av Rainbow Rowell. Tydligen hör den lite ihop med en annan av hennes böcker, "Fangirl", men de har jag inte läst än. Jag är just nu väldigt sugen på att läsa den. Simon Snow är en mycket speciell magiker, enligt profetian är han den störste, den som ska rädda hela den magiska världen. Problemet är att han är en vandrande katastrof och han har ingen koll på sin magi överhuvudtaget. Han har en bästa vän; Penny, en flickvän; Agatha och en rumskompis, tillika dödsfiende, Baz. Det är väldigt svårt att beskriva boken på ett rättvist sätt. Man måste läsa den för att förstå den komplicerade berättelsen.
Bildresultat för gå vidare

Slutligen så har jag också lyssnat klart på den andra delen av "Sagan om Isfolket", nämligen "Häxjakten". Jag börjar redan tröttna lite så jag kanske lyssnar på något annat innan jag hugger tag i del tre.
 Bildresultat för sagan om isfolket 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar