Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 8 februari 2019

Det är fredag och takdroppet hörs ända in. Tänk, i förrgår var det -14 grader och idag +2. Kylan och snön har hållt i sig i ett par, tre veckor vilket känns rätt länge i de här trakterna ändå.
Vi är inne i "vabbruari" Igår var T hemma och idag får bokbussen klara sig utan mig. Idag är vi mest hemma för att undvika smittorisken och H är rätt pigg.
Jag har haft en bra vecka med teater för förskolebarn igår. Spännande på flera sätt. En liten flicka rös förväntansfullt när hon gick in i biblioteket, såg mig i ögonen och sa; Jag vet inte om jag vågar det här med teater riktigt...
Och så kan det ju vara. Det visade sig också vara en spännande teater med en brand, försvunna barn och en elak gubbe. Pjäsen hette "Kotten och stormen" med teater Tropos.
En termostatknapp till ett element råkade ramla av när barnen stod på led och väntade. Ingen vet hur det gick till och ingen hade rört den när personalen frågade.
Som avslutning på föreställningen frågade skådespelaren om någon ville fråga något. Den första pojken som räckte upp handen ville berätta att han aldrig varit i biblioteket förut för när han och hans mamma skulle gå dit så var det låst. Och ja, genast åkte fem händer upp och alla hade varit till biblioteket när det var stängt. Där kände jag att jag antingen skulle börja fnissa eller få lite ont i huvudet..Det går inte att inte gilla det här jobbet även om man ibland får höra både det ena och det andra, eller kanske just därför.

Jag har läst den sista delen i triologin om Louisa Clark, skriven av Jojo Moyes. Den var bra och jag konstaterar återigen att det finns många bra böcker men att vissa faktiskt är bättre. Och "En andra chans" hör till dem!

Bildresultat för en andra chans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar