Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 31 juli 2016

Nattens cirkus

Min tillvaro känns lite skum just nu. Jag är hemma i Uppsala,  lullar omkring i min ensamhet. Resten av familjen, inklusive kaninen, är kvar på semester. De kommer på onsdag eftersom T har saker kvar att göra och han är ledig en vecka till.Jag behöver ladda inför jobbstarten om två dagar. Så, jag äter exakt vad jag vill (iste, fruktsmoothie, nudlar, jordgubbar och annat som faller mig in), ser på filmer, läser böcker. Har klämt alla de fem delar av serien "Indian summers" på svt play och ett avsnitt av "Barnmorskan på East End", två serier som bara måste ses. Apropå det såg jag att man kan hitta den fantastiska serien "Det blodröda fältet" på svt play igen. Jag har redan sett den men för den som missade den förra gången kan jag varmt rekommendera den! Serien utspelar sig på ett brittiskt fältsjukhus, nära den franska gränsen, 1915. Man får följa några unga kvinnor och deras öden. Jag önskar att jag inte hunnit se den, så att jag hade den kvar.

I mitt förra inlägg skrev jag om en bok som kommer att hamna på min bästa-lista i år. Här kommer en till! "Nattens cirkus" av Erin Morgenstern, är en sådan där bok där man kliver in,  osäker på vad man ska förvänta sig och kliver ut efter sista sidan med känslan av att man varit i ett annat universum. Det är en saga, en egen värld där magin genomsyrar allt. Jag avundas författaren som har den här världen inom sig.
Cirkusen är arenan för en tävling eller utmaning eller vad man nu ska kalla det. Två personers magiska krafter ska mätas mot varandra och vilket ställe kan vara bättre lämpat än en cirkus?! Det finns få om några gränser för vad som kan hända på cirkusen, den dyker upp och försvinner utan att någon vet hur det går till. Det finns människor som älskar cirkusen så mycket att de bildat ett eget sällskap som följer efter den. Och den öppnar i skymningen och stänger i gryningen.
LÄS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar