Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 17 april 2014

tranor och våren

Idag intog tre tranor sjön, det ultimata vårtecknet. Tranor är mina absoluta favoritfåglar, stora och imponerande och så att man vet att våren är på väg när de trumpetar i närheten. Det har regnat men vi har ändå gjort en tur på sjön, pimplat och grillat korv. På eftermiddagen klädde barnen ut sig och gick påskkärring hos några av byns tanter (mycket uppskattat). För varje dag krymper snötäcket och jag misstänker att isen inte kommer att hålla så länge efter påsk. Men just nu kan man sparka och gå överallt på sjön vilket är lyxigt.
Jag fiskar inte utan befinner mig mest i 1400-talets England, tillsammans med Jacquetta Rivers, adelsdam och ättling till vattengudinnan Melusina. Av Philippa Gregorys böcker är det här en av de bättre. Det handlar inte bara om kampen och striden om Englands tron utan man får delta i livet på landet där örtlära, skörda i trädgården och djuren betyder mest. Jacquetta är en sympatisk kvinna som balanserar livet som mor till ett antal barn (tio så här länge) med rollen som rådgivare och beskyddare till den engelska, unga och tanklösa drottningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar