Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 22 maj 2013


Vissa dagar känner man att man gör rätt för lönen. Igår, efter en enastående hetsig dag då jag satt på bussen med axlarna uppe vid luggen ungefär så önskade jag mig bara en sak, en romantisk och lättsam roman. En sådan där bok där man kan luta sig tillbaka och inte känna sig det minsta nervös för att det inte ska ordna sig till det bästa på slutet.
Just en sådan bok avslutade jag igår kväll. Cecelia Ahearn har hittat ett alldeles eget romatiskt koncept. Hennes böcker handlar om människor som inte har det så lätt och där lösningen ganska ofta har en lite magisk touch. Ibland funkar det, ibland inte får man väl lov att säga.

Debutromanen, "PS Jag älskar dig" handlar om Holly som blir änka och plötsligt när hon sörjer som värst börjar få brev från sin döde man. Det visar sig att han, innan han dog skrev en lista och brev till henne som en hjälp att gå vidare i livet, ett brev för varje månad. Den boken tyckte jag var jättebra, precis så sorglig och romantisk som man kan önska. Dessutom så förstod jag tidigt att det skulle bli någon sorts lyckligt slut.

Den andra boken jag läste av Cecelia Ahearn gjorde mig dock lite besviken. "Gåvan" handlar om en man, Lou, som alltid känner sig stressad. Han borde alltid vara någon annanstans.En dag hjälper han en hemlös man, Gabe, och som tack ger Gabe Lou en mycket speciell gåva. Idén var god, men jag tyckte inte att boken riktigt höll helt ut.

Nu har jag i alla fall läst "Om du bara kunde se mig", med en romantisk och helt otippad intrig, på ett sätt, och samtidigt skönt förutsägbar. Elizabeth är en drygt trettioårig kvinna som tvingats ta hand om sin sexårige systerson eftersom systern är helt oförutsägbar och opålitlig. Hon har också vuxit upp med ansvaret för lillasystern under dennas uppväxt eftersom mamman försvann  och pappan inte klarade av ansvaret. Elizabeth lider av ett fruktansvärt kontrollbehov efter den trassliga uppväxten och hon visar inga känslor för sin systerson. Men, så en dag får den sexårige pojken en mycket speciell vän som förändrar saker från grunden. Lättsam romantik och den här gången har Cecelia Ahearn på något sätt lyckats få mig nöjd, trots att det inte är trovärdigt överhuvudtaget...

1 kommentar:

  1. Tack för tipset! Älskade Ps jag älskar dig...lyssnade på boken och såg filmen :) Ska kolla in den tredje!

    SvaraRadera