Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 26 augusti 2011

Fredagsjerka

Äntligen ska jag hoppa på bloggjerkan igen efter en lång sommar.
Veckans fråga lyder :Om du hade möjlighet att byta plats med en av dina favoritkaraktärer, vem skulle det i så fall vara?

Om jag fick byta plats, för en kort tid, med en av mina favoritkaraktärer så skulle jag välja Emelie i"Mina drömmars stad-serien" av Per Anders Fogelström. Det skulle vara spännande att få se Stockholm för drygt hundra år sedan. Men jag skulle inte vilja stanna i fattigdomen och slitet för alltid. Emelie var en stark kvinna som slet i hela sitt liv.

Om jag skulle byta för alltid så blir det mitt tråkiga standardsvar, Laura Ingalls eller Anne på Grönkulla... Jag kan inte hjälpa att de alltid dyker upp i dessa sammanhang, de levde så spännande liv i en så spännande tid.

2 kommentarer:

  1. Bara jag hör eller läser namnet Laura Ingalls ryser jag (men då tänker jag på tv-serien och inte på böckerna), så bra tyckte jag att den var :-)

    SvaraRadera
  2. Åh, jag och Laura har ett långt förflutet tillsammans...

    SvaraRadera