Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 9 september 2016

fredagsjerkan

Eftersom jag behöver en liten paus i studierna (inte den första idag...hm...) så bloggjerkar jag lite. Annikas fråga denna vecka lyder

Har du några ”bokliga” minnen av en födelsedag som ligger dig extra varmt om hjärtat? Hur skulle en perfekt födelsedag kunna se ut om du fick bestämma? Eller har du något annat att berätta som är kopplat till en födelsedag (antingen riktig eller fiktiv)?

Jag har alltid fått böcker på mina födelsedagar och så är det fortfarande. Trots min sambos protester så ger jag också bort väldigt mycket böcker eftersom jag tycker att det är den perfekta presenten. Min sambo menar att barnen runt omkring mig kanske inte tycker att en bok är den ultimata presenten, men jag tycker inte att man kan ta så mycket hänsyn till det.
Nu kommer jag inte på någon speciell födelsedag eller någon speciell bok, men det var en speciell känsla av rikedom när jag växte upp och fick flera bokpaket, den där känslan av att lägga böckerna i en hög på nattygsbordet och bara kunna välja vilken man skulle ta först.

13 kommentarer:

 1. Bokpaket är verkligen den bästa presenten!

  SvaraRadera
 2. Det är helt fantastiskt att få böcker i present, jag brukar gå och klappa på dem i flera dagar innan de åker in i hyllan :)

  SvaraRadera
 3. För mig är det tvärtom, märkligt nog. Jag fick sällan böcker när jag var barn, men jag läste massor som jag lånade på bibliotek och i bokbussen. Numera får jag oftare böcker och jag envisas också med att ge bort böcker till både barn och vuxna. Jag tycker att det blir personliga presenter, eftersom man försökt klura ut vilken typ av bok som kan passa.

  SvaraRadera
 4. Bokpaket är trevligt och bra presenter! :)

  SvaraRadera
 5. Jag gillar också att ge bort böcker i present :)

  SvaraRadera
 6. Jag brukar också ge bort mycket böcker!

  SvaraRadera
 7. Det är sån härlig känsla att stapla böcker och känna efter vilken som man vill läsa härnäst :)

  SvaraRadera
 8. Att ha en lockande bokhög som väntar är guld värt :)

  SvaraRadera
 9. Klart man vill ha bokpaket, vad skulle det vara annars?

  SvaraRadera
 10. känslan av rikedom som du talar om känner jag väl igen. köpte två pocketböcker idag på Waterstones och funderade faktiskt över just den där speciella känslan jag kände när jag gick därifrån

  SvaraRadera
 11. Böcker är verkligen perfekt som present både att ge och få. :)

  SvaraRadera
 12. Bokpaket är bra att få och att ge i present!

  SvaraRadera
 13. Kan hända att även folk i min omgivning för bokpaket i present. Vad ska en bokmal annars köpa till andra liksom? :)

  SvaraRadera