Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 23 juli 2013

Sommarvärmen är tillbaka här efter ett antal dagars kallblåst. Jag som har svettats i Uppsala i flera veckor tyckte att lite kallblåst var exakt det som behövdes, men jag var rätt ensam om den åsikten. I morse for familjen T iväg på två dagars fjällvandring. De lämnade sin fyraåring hos oss och nu har de två, jämnåriga, kusinerna skuttat runt på gården hela dagen. De första tre timmarna var de sälungar men sedan övergick leken omärkligt till att handla om marsvin. Nere på stranden vimlar det av pyttesmå grodor som de två kumpanerna kramat och klappat;
-Vi ääälskaj de små söta gjodona!
Jag tvivlar mycket starkt på att kärleken är ömsesidig och till sist förflyttades leken in till morfars och mormors badkar, av ren omsorg för de små kuvade grodorna.
Förresten, igår kväll la vi nät och i morse hade vi fått en abborre på 1,1 kg, det ni!

Den senaste boken av Cecelia Ahearn som råkade hoppa ner i handväskan härom veckan på Pocketshop heter "Tack för alla minnen" och är en av hennes bättre, tycker jag. Joyce är gift och gravid men förlorar barnet efter att ha ramlat i en trapp. Hon hamnar på sjukhus och får en blodtransfusion. Plötsligt minns hon saker hon aldrig varit med om. Från en dag till en annan kan hon en massa om konst och arkitektur. Hennes vänner tror att allt beror på att hon är i chock efter olyckan, men Joyce vet att det inte är så enkelt. Mer avslöjar jag inte, men om man gillar romantik och Cecelia Ahearn så passar den här boken mycket bra för en varm dag i hängmattan.

Hoppsan, nu hör jag plask och prat om att flyga i badkaret, ajaj...Måste gå...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar