Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 1 augusti 2010

Jag sitter här helt ensam! Ja, det är sant! För första gången sedan H föddes ska jag sova helt ensam i natt. H har tagit med sig sin pappa och farbror ut på landet och lämnat mig hemma. Det är både lite skönt och väldigt konstigt. Så, ikväll blir det en myskväll i sängen. En kopp te och en bra bok.

Mitt boktips för dagen är en ungdomsbok. Katherine Paterson heter författaren och boken heter "Gilly Hopkins hittar hem". Boken har några år på nacken men kan varmt rekomenderas ändå. Gilly är en elvaårig flicka som bott hos fosterföräldrar sedan hon var liten. Hon är van att bli bortvald och ivägskickad vilket har fått henne att bli väldigt misstänksam mot vuxna. Hennes dröm är att bli hämtad av sin mamma, som hon har ett kort på. En dag hamnar hon hos maime Trotter, en lite udda men kärleksfull kvinna. Trots att Gilly anstränger sig för att straffa ut sig hos Trotter så får hon bara kärlek tillbaka och till sist börjar hon tro att hon kanske har hittat sin alldeles egna familj. Men, så enkelt är inte livet och plötsligt händer något som förändrar hela tillvaron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar