Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 11 augusti 2010

Ett nytt bibliotek

Nu har jag jobbat i två dagar på mitt nya jobb och det går runt i huvudet på mig. Nya arbetskamrater, nya lokaler, en massa saker som ska ordnas innan alla elever kommer och mitt i alltihop ska H skolas in på dagis. Som tur är sköter pappa den saken. Jag behöver bara höra de söta anekdoterna om dagens händelser vid middagsbordet...
Idag smög jag ner i källaren på jobbet och tittade på deras skolbibliotek. Innan tänkte jag att det var ett deprimerande ställe att ha bibliotek på, men det var en mysig lokal. Precis som på den förra skolan så finns det en lärare som har viss tid för att sköta ruljansen på det hela. Än så länge känner jag väl kanske inte att vi är "besläktade själar", som Anne på Grönkulla skulle ha sagt, men man vet aldrig, vi har ju knappt träffats .
Min klass har nu i alla fall en tid varje vecka och jag ser fram emot all rolig läsning vi ska ha under hösten. Nu ska jag bara hitta en bra högläsningsbok som vi ska sätta igång med. Funderar på "Sifferdjävulen" av Hans Magnus Enzenberger, men jag har inte läst den så jag vet inte för vilken ålder den riktar sig till eller ens om den funkar som högläsningsbok...? Är det någon som har läst den som kan hjälpa mig? Ska försöka få tag i den i helgen och läsa den.
Nej, nu orkar jag inte sitta upprätt längre. Godnatt på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar