Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 6 december 2009

Jag har en fantastisk tur! I helgen har både "Ängelns lek" av Carlos Ruiz Zafon och "I själ och hjärta" av Maeve Binchy flyttat hem till min bokhylla. Ja, det är klart att till bokhyllan kommer de inte än. Tills jag har hunnit läsa dem får de hyra in sig på nattygsbordet...Nu är jag så sugen på att läsa alla mina bra böcker och jag vet inte var jag ska börja!!!!

I "Boktjuven" har jag nu upptäckt att det inte bara är Hans Hubermann som är en vardagshjälte som man måste tycka om. Även hans ilskna, våldsamt svärande fru Rosa har innerst inne ett hjärta av guld. När jag läser boken så tänker jag på vilka umbäranden människor kan gå igenom och ändå överleva med livsgnistan i behåll. Markus Zusak har en förmåga att beskriva livet precis så eländigt, jobbigt och härligt som det är. Varje gång jag sätter mig och läser om Liesel och hennes värld så är det så svårt att sluta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar