Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 10 december 2009

Hur man botar den som dödats av blixten

På en enslig farm i Kanada bor en flicka, Beth, tillsammans med sin familj. Pappan är folkilsk och mamman försvinner in i sin egen värld där hon pratar med sin döda mor. Faderns vredesutbrott har isolerat familjen. Beth känner sig förföljd av något hon bara kan höra. Det går rykten om en coyote, prärievarg, som kan ta över männens kroppar och förvrida deras sinnen.
Beth flyr in i en drömvärld och blir hemlig vän med en indianflicka som heter Nora.
Mamman har under åren skrivit ned råd, recept och huskurer i en urklippsbok som Beth hittar. Där får man veta många intressanta saker, t ex hur man botar någon som dödats av blixten.
Några andra fantastiska saker man får lära sig från urklippsboken är : hur man botar nervösa hundar, bakar pepparkakor, nackar höns, matar höns med fisk,hur man får katter att hålla sig hemma och hur man söker kontakt med döda andar...
Detta är ytterligare en bok som rör sig mellan den vanliga världen och något annat, på ett fullständigt naturligt sätt. Jag kunde inte sluta läsa när jag väl börjat på den!
Boken heter "Hur man botar den som dödats av blixten" och är skriven av Gail Anderson-Dargatz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar