Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 30 december 2009

högläsning är det mysigaste som finns

Jag befinner mig just nu tillsammans med en hel hög med barn i olika åldrar på jullov. Det är -30 grader kallt så det blir inte så mycket utelek, men desto mer högläsning och det är så mysigt. För ett av barnen läser vi "Harry Potter" av J. K. Rowling, lite läskigt men bra! För ett av de lite yngre barnen är det "Millans märkvärdiga mormor",av Antoinette Baker, som gäller,en bok som vi läste när vi var små. Det är den fantastiska historien om Millan, sex år, som en dag när hon är väldigt ledsen råkar hitta en knapp i hissen där det står MORMOR. Hon trycker och hamnar hos en härligt magisk och mysig mormor. Tillsammans upplever de olika äventyr. Det finns tre böcker i serien:
"Millans märkvärdiga mormor"
"Millans födelsedagsresa"
"Millan i magiska bergen"
Om ni har en flicka eller pojke mellan fyra och åtta år så kan jag verkligen rekomendera er att försöka få tag i dessa böcker. De är skrivna i slutet av sjuttiotalet och början av åttiotalet, så det kanske inte är helt lätt att hitta dem, men det är väl värt ett försök. Det finns också lektonsidèer på http://www.lektion.se/ runt den första boken, men jag har inte kollat vad det var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar