Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 25 december 2009

God fortsättning på er!
Tänk vad en julafton går fort... Jag hade tur och fick ett par hårda bokklappar igår. Jag fick "Frostnätter" som jag råkat låna av en kompis, men nu kan jag läsa min egen. Har börjat så smått och det är redan spännande. En kvinna tar självmord, tror alla, men det finns omständigheter som tyder på något annat. Den trötte polishjälten Erlendur tampas med fallet samtidigt som han ska hantera sina två misslyckade, vuxna barn som knarkar och missköter sig och däremellan, när de mår lite bättre, anklagar sin far för alla sina problem.
Den andra boken jag fick är en riktig thriller. "Var är min dotter?" av Nicci French. Den verkar läskig, men spännande. Det är allt jag vet om den än så länge.
Själv gav jag bort "Hypnositören" av Kepler, den vitt omtalade romanen som är skriven av en hemlig författare som visade sig vara ett författarpar. Försäljningsknepet lyckades och den har fått massor av gratisreklam. Den har fått bra kritik också så då blev den en julklapp även om jag tycker det var ett billigt knep.
Häromdagen hittade jag en intressant bokblogg på http://www.unt.se/ av Maria Nygård som jag kan rekomendera.
Kan förresten meddela att "Damernas detektivbyrå" börjar på söndag på svt för den som är intresserad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar