Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 29 juli 2014

Vi trodde att värmen var på väg att försvinna. Igår mullrade åskan, det regnade rejält och luften var sval. Till och med badvattnet kändes lite mindre ljummet. Idag är det lika varmt igen. Imorgon ska vi till Stekenjokk och fjällvandra lite, då kommer säkert regnet.
Vi ska försöka klämma in en loppisrunda i eftermiddag. Det hör också sommaren till.

Min senaste bok heter "Den frusna trädgården" av Kristin Hannah. Alla som läst Kristin Hannah vet att hennes böcker är ganska lättsamma, ofta lite romantiska historier. Den här är fruktansvärt sorglig och har ett allvar som jag blev lite överraskad av. Boken handlar om två systrar i fyrtioårsåldern. I hela sitt liv har de sökt efter sin mammas kärlek men hon har varit en kall och otillgänglig förälder. Pappan är den som älskat dem och alltid funnits där. Den äldsta systern, Meredith, är gift, har två barn och har tagit över pappans företag. Nina, lillasystern, är fotograf och reser runt hela världen. Båda systrarna är trasiga på grund av sin uppväxt. Så dör pappan och systrarna tvingas att möta mamman och hennes förflutna. Sakta börjar de förstå sin mammas person och handlingar. Mycket sorgligt och samtidigt semesterläsning. Man skulle kunna sammanfatta budskapet med att så länge man inte har sin historia och förstår var man kommer från, så är man inte hel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar