Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 25 juli 2014

Den fantastiska sommaren fortsätter. Jag har sett folk, som knappt doppar tårna i vanliga fall, glatt simma i sjön. Och jag har sett badbyxor som inte lämnat garderoben på många år hänga på tork.Vi tar på badkläderna redan på morgonen så att vi är redo. Nu börjar hallonen och hjortronen mogna så om vi orkar och inte får solsting så blir det nog en färd till myltmyren i eftermiddag.

Annet Tylers bok "Ett amatöräktenskap" handlar om Michael och Pauline som möts under andra världskriget. De är bara tonåringar och möts när Pauline gör illa sig och behöver plåster och därför kommer in i affären där Michael jobbar åt sin mamma. Michael blir störtkär, men Pauline dras mer med i den romantiska situationen och känslan. Hon vill vara kär och skicka iväg sin käresta till kriget, som alla andra. Redan från början inser paret innerst inne att de inte passar ihop men på något sätt blir det bara att de fortsätter.
Jag har kommit så långt nu att deras barn har blivit tonåringar och man förstår att de tre barnen påverkats hårt av föräldrarnas bråk och själviska ovilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar