Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 4 juli 2014

Lata sommardagar

Idag på eftermiddagen skulle jag ut och ro. Jag tog med mig H så att han kunde passa på att vobbla. Vi hann inte långt förrän han fick napp. Efter en hård kamp där vi ett tag trodde att han skulle förlora fångsten så drog han upp en gädda på drygt två kilo. Jisses vad stolt han var! Nu ligger gäddan i frysen och H är fortfarande på ett strålande humör.
Annars har dagen gått åt till att ligga i solskenet på bryggan och läsa klart min bok. Det visade sig att "The Lake of Dead Languages" blev fruktansvärt spännande på slutet. Jag hade rätt om vem som var skurken, men blev ändå överraskad av händelseutvecklingen. Jag rekommenderar den varmt, en perfekt bok för hängmattan.
Nu har jag påbörjat "En nypa salt" av Maria Goodin. Den handlar om Meg, 21 år, som vuxit upp med sin mamma som fantiserat ihop det mesta under Megs barndom. Nu är mamman svårt sjuk i cancer och Meg åker hem för att ta hand om henne. I baksidestexten får man veta att det "är en varm, underhållande och gripande berättelse om livslögner , försoning och förlösande kärlek."  Det låter lovande för bryggan imorgon. Fast imorgon har vi också annat för oss. Först ska vi på hembygdsdag och äta kjesfil och sedan till middag blir det surströmming, som jag har längtat efter sedan förra sommaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar