Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 6 april 2010


Japp, då var påskhelgen över. Vi är på Norrlandsturnè och det har blivit en hel del tåg- och bussåkande. Naturligtvis släpar vi med oss lite böcker och den självklara favoriten just nu är "Petter och hans fyra getter" av Einar Norelius som H fick i ettårspresent förra veckan. Han förstår naturligtvis inte intrigen, men det är jättefina bilder och han gillar rimmen. Efter att ha läst den minst tjugo gånger på tåget hade vi vuxna fått nog men inte H... När vi var inne på den tredje rundan stack det fram en liten pojke från sätet bakom som också ville höra. Hans mamma sa att det var hans favoritbok också, så det blev riktigt lyckat. När jag var liten kunde jag hela "Petter och hans fyra getter" utantill och jag förstår varför. Det är fantastiska rim och bilder för att inte tala om att det är en spännande saga!

1 kommentar:

  1. Allas favorit!!! Båda generationerna i det här hushållet har älskat den. Toppen att den fortfarande finns att få tag på!

    SvaraRadera