Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 12 januari 2017

Vem skulle inte älska det här jobbet...?

Dagens guldkorn är en kille i nian som besökte biblioteket idag. Läraren  var mycket bestämd  och sa att alla i klassen måste låna en bok som de sedan också skulle läsa. Det var väldigt mycket pust och stånk. Den här killen kunde absolut inte hitta något bra. Men så började jag fråga honom om vad han skulle kunna vara intresserad av och jo då kunde han tänka sig något deckaraktigt. Och när han funderat lite till så fick det gärna handla om att någon dör, oväntat, och så kommer det en liten gubbe, eller tant, och listar ut vem som är mördaren...
-Hm, sa jag, då tänker jag genast på Agatha Christie; Poirot och Miss Marple.

- Ja! Mamma och jag brukar titta på Poirot och Miss Marple. Vi tycker att det är jättebra!

- Oh, sa jag, jag älskar Agatha Christie och brukar också titta på Poirot. Men då kanske det är en Agatha Christie du ska läsa?

Och därefter var stämningen på topp. Han blev väldigt nöjd när han insåg att det fanns ett antal böcker att välja på och jag kände mig väldigt nöjd som hade lyckats hitta rätt. Dessutom känns det som att vi fick kontakt och att det finns framtida böcker att prata om vilket inte alltid händer med femtonåringarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar