Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 21 december 2016

Julavslutningsdagen är en härlig dag, vare sig man själv avslutar eller inte. Glada elever och lärare har tittat in, hejat, lämnat och lånat och önskat god jul!
Tyvärr missade jag min egen kottes avslutning, med teaterframträdande! Jo minsann... Klassen spelade upp sagan "Vanten" för föräldrarna och enligt den stolte fadern så var vår pojke en fantastisk fladdermus, och väldigt fladdrig. Han försökte filma så att jag skulle få se, men det var i stort sett omöjligt tydligen, eftersom fladdermusen fladdrade så mycket åt olika håll.
Nu är de på badhuset och firar.

Apropå bad...
Dagens boktips är "Augustenbad en sommar" av Annelie Jordahl, en mångbottnad historia om poeten Andreas Öhman, som efter att ha roat sig lite väl mycket under för lång tid, skickas till kurorten Augustenbad av sin fru för att under en sommar nyktra till och styra upp sitt  liv.  Det är en högst motvillig poet som anländer och han ser verkligen inte resan som en rekreation, snarare fängelse. Andreas har svårt att stå emot vackra kvinnor och på Augustenbad träffar han på den unga glansstrykerskan Maria och den vackra, men svårt sjuka rättsrådinnan Amanda Eggerts. Det blir en lång och omtumlande sommar på många sätt.
Annelie Jordahl har förmågan att berätta en fängslande historia, samtidigt som hon väver in kön- och klassdiskussioner. Man läser och blir ömsom arg på karaktärerna, ömsom tycker man synd om dem. Det är omöjligt att hålla sig oberörd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar