Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 17 november 2016

När jag började läsa den här boken så definierade jag den som en historia om olycklig kärlek. Sara är 23 år, läser kurser på universitetet och skriver. Men den största delen av hennes tankar upptas av olycklig kärlek. Det är Joanna, den vackra skådespelerskan som både vill ha Sara och ändå inte. Joanna lever sitt liv som om hon är på teatern. Hon spelar hela tiden en roll.
Sedan kommer Linnea, tjejkompisen från förr. Sara har varit hemligt kär i henne i åratal, men det har aldrig blivit något. Slutligen dyker C upp, den hemlighetsfulla personen som är fast i sin egen ångest och inte orkar med någon annan.
Det var svårt för mig att komma in i historien och jag väntade hela tiden på att något skulle hända. När jag slutligen nästan gett upp och tänkte att det nog inte skulle bli mer än så, så tog ändå berättelsen en ny vändning och plötsligt började det handla om identitet, om att få vara den man är, att slippa placeras i ett fack. Sara skriver om sina kärlekar och vill visa hur det är att inte passa in, att varje dag gå ut i livet och kämpa för sin identitet. Hon påpekar att ingen som inte varit där kan förstå, men kanske kan den som läser ändå få en aning. Jag tyckte att boken var okej. Jag önskar att jag hade fastnat tidigare.
Ja, förresten...Glömde att berätta att boken heter "Ett så starkt ljus" av Lyra Ekström Lindbäck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar