Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 19 november 2016

I den andra delen om Maj så har de två barnen blivit några år, Maj har hittat lite mer sin roll i familjen. Äktenskapet är inte direkt känslosamt, men det finns ändå någon slags balans Familjen flyttar till ett nybyggt, större hus. Allt ser bra ut på ytan. Men Maj mår ändå aldrig riktigt bra. Hon klarar inte av att uttrycka sina känslor och det blir mest gnat och stickiga kommentarer. Maj förstår sig inte på sin dotter som älskar sin pappa mest i hela världen och som är trulig och inte bryr sig om vad andra ska tycka. Det gör nog lite ont i Maj ändå, att det är så.
Att städa och vara den perfekta husmodern är fortfarande det viktigaste, men Maj längtar också efter något annat, att få känna sig ung och fri.
Katastrofen kommer när Tomas inte klarar kraven och förväntningarna och får ett rejält återfall i sitt drickande.


"Hon som ser" av Eva Wiklund handlar om mediet Anna-Lena Viklund. Den här boken hittade jag på biblioteket av en slump och blev lite intresserad, dels av att få veta hur det egentligen är att var medial, dels för att hon kommer från en liten by utanför Vilhelmina, som jag åkt förbi många gånger. Jag gillar ju att läsa om platser och människor jag känner igen.
I boken får man Anna-Lenas livshistoria. Det börjar med uppväxten där det var vanligt att folk hade mediala förmågor som de använde praktiskt. Som tonåring försökte Anna-Lena tränga undan sin förmåga och låtsas som att den inte fanns där. Men det gick inte så bra, Man får läsa mycket om vardagen och hur Vikström utvecklar sin förmåga och hur hon bestämmer sig för att det är något positivt. Språket är inte det mest imponerande, men jag tycker att jag lärde mig saker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar