Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 3 mars 2013

Vi har haft en härlig dag i pulkabacken, med korvgrillning, varm choklad, äventyr och kusiner. När vi kom hem slog vi ett rekord! Vi satte oss på balkongen i vårsolen och fikade. Okej, man fick ha ytterkläder på sig men de var riktigt skönt. Så tidigt har vi aldrig suttit där förut.

Förra veckans bloggjerka inspirerade mig att göra ett besök på biblioteket och låna "Hur jag läste böcker och lärde mig leva" av Francis Spufford. Det är en bok om hur Spufford, för att överleva uppväxten med en svårt sjuk syster, lärde sig försvinna totalt i böckernas värld. I det kapitel jag just nu läser handlar det om skogen i sagornas värld, dess symboliska värde och hur psykologer förklarar skogens betydelse i vårt undermedvetna. Det är intressant att läsa om läsning som en överlevnadstrategi. Jag känner igen det även om jag aldrig haft lika dramatiska upplevelser som Francis Spufford. I perioder i mitt liv har jag också hellre läst böcker än deltagit i livet utanför, av olika skäl...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar