Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 2 mars 2013

bloggjerka

Vilken genre önskar du att du kunde läsa men som du bara inte kan stå ut med?

Det är svårt att peka ut en speciell genre, tycker jag. Möjligtvis skulle det vara alltför realistiska, hårdkokta deckare och kriminalromaner.  Jag har väldigt svårt för blodiga uppgörelser, skitiga knarkarkvartar och verkliga människor som mår väldigt dåligt och som inte går att rädda. Tyvärr är det nog min strutsgen som slår till, jag blir så illa berörd och vill glömma att världen kan vara hemsk. Av samma anledning väljer jag bort liknande tv-serier och filmer. Extra fruktansvärt blir det när barn är inblandade. På samma sätt orkar jag inte se hemska dokumentärer om hur vi håller på att förstöra jordklotet. Jag blir så deprimerad att jag bara vill dra något gammalt över mig, kanske inte det bästa sättet att göra en insats, men vackrare karaktär än så har jag tyvärr inte...

4 kommentarer:

 1. Jag gillar din uppriktighet och har själv problem att läsa sånt som du beskriver.

  SvaraRadera
 2. Jag läser både gärna och ofta deckare och thrillers.

  SvaraRadera
 3. Jag klarar grymma deckare (även om de inte är min favorit) för de fiktion. Har mycket svårare med dokumentärer, i synnerhet om ondska och döende människor.

  SvaraRadera
 4. Alltför hårdkokt och skitigt gillar inte jag heller, men jag gissar att min tröskel är något högre än din :)

  SvaraRadera