Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 10 mars 2013

Spridda söndagstankar

Det är söndag och solen skiner. Vi har det väldigt lugnt idag eftersom H har haft  magsjuka i natt. Kaxiga var vi och trodde att vi var immuna mot alla smittor som fladdrar runt i år, men så var det ju inte. H och hans pappa bygger lego-brandstation och är nöjda och glada. Jag läser fortfarande "Hur jag läste böcker och lärde mig leva" av Francis Spufford. Det har inte blivit mycket läst i veckan eftersom det varit så mycket annat att pyssla med.
Spufford går in på djupet i det här med läsningen. Han kommer in på pedagogik, psykologi, religion och annat smått och gott. Och då har jag inte kommit mer än halvvägs än...Just nu läser jag om C.S.Lewis och hans världsbild, intressant läsning. Jag visste sedan förut att Lewis var kristen och att hans Narniaböcker vimlar av religösa symboler, men Spufford ger mig en vidare bild av hur Lewis tänkte.
I veckan är det dags för en engelskföreläsning igen, känner mig nervös den här gången också eftersom jag fick beröm efter förra gången så att jag nu känner att jag har förväntningar på mig...Den här gången ska jag prata om det upphetsande ämnet bedömning och jag känner väl kanske att det är svårt att göra det spännande.
 Jag hittade plötsligt en gammal klasskompis i helgen på Facebook, som jag inte har sett ett spår av på mer än tjugo år. Jag är inte världens största fb-fan men jag blev verkligen glad när jag såg honom för jag har undrat vad som hände.  Hm, det här blev ett våldsamt hoppande mellan ämnena, men det är mina tankar som hoppar runt idag, ber om ursäkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar