Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 13 mars 2013

Här sitter jag och skriver omdömen i engelska, lyssnar på musik men är i tankarna inne i min nya skrividé. Hela dagarna går jag runt och funderar på vad jag skulle skriva, om jag bara tog mig tid. Jag skulle vilja ta en paus från livet ett tag och bara skriva, skriva, skriva. Just nu har jag tre olika historier som vill ut.

Fast jag vill ju inte missa min familj, inte sluta läsa böcker eller träna. Jag vill sticka, virka, måla och åka på semester, prata med vänner och lyssna på bra radioprogram. Vissa dagar vill jag till och med jobba... Ja, jisses, hur ska man hinna med allt i livet?! Kanske kan man bli mer effektiv? Läsa och träna samtidigt? Min familj beklagar sig över att jag inte lämnar mitt hem utan en bok, men jag försöker bara slå två flugor i en smäll och om jag någon gång lämnar boken hemma så kan man ge sig sjutton på att det någonstans uppkommer dyrbara minuter då ingen är i närheten och jag kunnat läsa. Fast jag måste ju tänka ibland också. Tänktid är också en bristvara i mitt liv just nu. Hm...

1 kommentar:

  1. Såsom varande en av dina äldsta vänner, så är min kommentar att jag känner igen mig i dina funderingar. Hur många briljanta och odödliga projekt har inte blivit av, pga att andra saker kommit i vägen, jag tänker då på till exempel arbete, omsorg om familjen, vädret, till och med årstiden, verkligheten som sådan osv. Det är ju prioriteringar för stunden som gäller här i livet. Men om jag ändå får drista mig till att ge ett råd: försök ta dig tid att skriva!

    SvaraRadera