Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 18 mars 2013

Stål

Efter en mysig helg med övernattning hos kusinerna så har H ärvt deras feber och ligger nu på soffan, snörvlar och huttrar och tittar på Nicke Nyfiken...Jag som avslutade veckan med föräldradag börjar nu den nya veckan med vab. Det är väl straffet för att jag kaxigt sa till en kollega förra veckan att vi minsann är immuna i år mot alla virus och baciller.

Jag har börjat läsa en bok som nog kommer att ge mig en del ont i magen..."Stål" av den italienska debutanten Silvia Avallone, handlar om de två trettonåriga tjejerna Anna och Francesca som bor i den slitna kuststaden Piombino. De är precis på väg att lämna barndomen och kliva in i den bistra vuxenvärlden. Deras kroppar håller på att förändras och de utnyttjar sitt utseende till att bli bekräftade. Efter att ha kommit några kapitel in i boken så är det misär, missbruk, våld och elände. Det är lång ifrån det turistvänliga Italien jag sett tidigare. Det är obehagligt och mycket bra skrivet. Jag har svårt att sluta läsa.

1 kommentar:

  1. Har just läst sista sidan. Är mycket omskakad. Jag som gillar Italien som turistland. Jättebra uppväxtskildring.

    SvaraRadera