Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 4 november 2022

Tänka sig, redan fredag. Vi har verkligen slappat och haft det bra under den här veckan.  Både jag och H har varit rätt utpumpade och inte så taggade på att göra en massa. Men han har i alla fall gått runt med ett par kompisar i måndags på "bus eller godis-runda och i onsdags spelade vi badminton med en annan kompis. Igår var planen en utflyktsdag till Stockholm och något museum men H gjorde illa knät under badmintonträningen och ville skjuta upp det hela tills på lördag så imorgon blir det eventuellt en tur. På Historiska verkar de ha flera intressanta utställningar och lovaktiviteter men det finns även andra muséer vi är sugna på.

Jag har satt igång att sticka tröjan "Lägdan" från Yarns and Barns ullspinneri i Ås.

Knitkit – Lägdan damtröja – Yarns & Barns och känner mig aningens manisk. Den är så fruktansvärt kul att sticka! Det här med spetsstickning har blivit någon sorts grej för mig. Det är som att jag känner mig dyslektisk när jag ska sticka det och kanske är faktumet att jag direkt fattade det här mönstret som gör att det är så kul? Min syster har stickat den förut så jag har kunnat kolla in hennes tröja vilket nog har underlättat det för mig.

Jag stickar i tvåtrådigt ullgarn från Ölands ullspinneri i en mörk lila färgat på grå ull. Är extremt nöjd!

Dagens bok får bli "Försoning" av Anneli Fichtelius. Den ser ut och är eventuellt klassad som feelgood ,men det kan jag inte säga att det är. Allt börjar med den fantastiska midsommarkvällen när Alice möter Anders. Anders är perfekt och de två känner direkt en samhörighet utöver det vanliga. Ganska snabbt förlovar de sig och planerar bröllop. Men Anders är adopterad och han vill gärna hitta sina biologiska föräldrar innan han gifter sig, få veta var han kommer ifrån. 

Alice tycker att det är rimligt och hjälper gärna till i letandet. Men ju mer de får veta desto mer sliter det på deras förhållande och till sist blir det inget bröllop alls.

Flera år senare möter vi Alice igen. Nu lever hon med Erik och deras två söner. Men Alice kämpar fortfarande med känslorna för Anders och har svårt att släppa det förflutna.

En oväntat och ganska spännande bok med en oväntad intrig. I ärlighetens namn så var kanske inte handligen riktigt realistisk men det är inte första gången man råkar ut för det.

Försoning - Anneli Fichtelius - Bok (9789188867056) | Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar