Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 13 november 2022

Detta är en helg vikt åt kalas. Igår firade vi en svåger och idag är det svärmor. Till på köpet är det ju farsdag och jag kom visserligen ihåg min egen far, men T missade vi lite. 

Jag gjorde piroger igår som blev goda men inte så vackra. Det får bli fler gånger så att jag kan utveckla min pirogbakarförmåga. För det mesta behöver jag inte laga mat men ibland får jag feeling och kör. Idag ska jag göra crepes har jag tänkt. Och sedan får T sköta veckans vardagsmiddagar.

Imorgon skulle Astrid Lindgren ha fyllt 113 år. Det ska vi fira på biblioteket genom att jag tänkt berätta om Astrid och hennes böcker. Och sedan ska barnen få lyssna när Astrid själv läser "Karlsson på taket". 

Min generation är ju uppväxt med Astrids speciella röst när hon läste sina böcker och jag hör den fortfarande inombords när jag läser hennes berättelser. Men för dagens barn är hon knappast lika självklar. Eftersom jag tror på att låta barn uppleva saker med flera sinnen så tänker jag att det kan vara roligt att få höra hur hon lät.

På onsdag ska jag vara med på bokcirkel i Enköping. Vi ska prata om "Höga visan på Palermovägen" av Annette Bjergfeldt. Den skrev jag om här den 8 mars i år. 

Jag ser fram emot att höra vad andra tycker om den eftersom jag fann den fantastisk. Det kan bli riktigt roliga diskussioner om någon tycker annorlunda...

Den senaste tiden har det blivit en hel del ljudböcker.

Nu när första advent närmar sig så har jag tagit itu meden av Storytels adventskalendrar sedan 2021. Än så länge har jag lyssnat på fyra delar och jag är inte helt fast. Men sedan tidigare vet jag att det kan ta ett tag så jag har inte gett upp. Serien heter "När fjärde ljuset brinner" av Mia Söderberg.

Maja och hennes väninna Matilda har startat ett klädföretag. De har massor att göra och även om det går bra så måste de hitta en fabrik som kan sy upp deras kläder för att de ska ha en chans att komma vidare. Maja har också, sedan åtta månader, ett förhållande med Gustav. De är mycket kära och lyckliga med på senaste tiden har Gustav börjat bete sig underligt och Maja oroar sig för att han har hemligheter som han döljer  för henne.



När fjärde ljuset brinner - Ljudbok & E-bok - Mia Söderberg - Storytel 

 

Jag har lyssnat på del 1 och 2 i Jonas Moströms serie om Johan Axberg. Som vanligt lyckades jag inte få till ordningen. Först lyssnade jag på tvåan; "Svart cirkel" och sedan ettan "Dödens pendel". 


  Dödens pendel - Ljudbok & E-bok - Jonas Moström - Storytel   Svart cirkel - Ljudbok & E-bok - Jonas Moström - Storytel

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar