Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 22 november 2022

Kalenderböcker framme

 Nu är kalenderböckerna på mitt bibliotek framtagna. Vi har alla julböckerna i ett skåp och redan förra veckan var det flera som fick leta i skåpet efter att ha önskat julberättelser. Kanske är det världens bistra tillstånd som gör det men folk verkar längta efter julstämning och redan nu i helgen såg jag att våra grannar, som brukar vara oerhört noga med att sätta upp adventsljusstaken den första advent, tjuvstartade och smällde upp den på lördagen. Vi väntar men har börjat värma upp genom att dricka te, tända ljus och mysa ett par kvällar. Till och med H som oftast rusar till sin dator och vännerna där så fort han har chansen uttryckte härom kvällen att; vi borde nog mysa lite oftare ihop.

Jag vill tipsa om en serie idag. "Havets hemlighet" av Molly Knox Ostertag handlar om Morgan som bor i en liten stad vid havet. Hon längtar bort, dels för att det är tråkigt dels för att hon inte känner att hon kan vara sig själv. 

En natt håller Morgan på att drunkna men blir räddad av en mystisk tjej, Keltie. De kysser varann och allt känns som en dröm. Men Morgan vågar inte visa upp deras kärlek och Keltie har dessutom en hemlighet. Hon är en selkie, alltså en sälmänniska. 

Det här är en småmysig bok för barn och ungdomar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar