Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 27 juli 2017

Och sommaren går...

Snart har jag klarat av halva semestern och jag är helt inne i semesterlunken. Vi har hunnit mycket de här två veckorna. Vädret är aningens ostadigt, men tillräckligt fint och varmt för att vi ska hunnit bada, fjällvandra, åkt på bryggturer och sådant.
Alla kusinerna har hunnit åka hem igen, deppigt men vi har tremänningarna kvar. Igår badade vi med dem och då visade mig den kluriga femåringen hur man fjärilssimmar. Hon satte händerna i kors i vattnet och viftade med dem så där som man gör när man ska härma en fjäril. Jag tyckte det var oerhört logiskt och finurligt. Jag menar, vad skulle annars fjärilssim vara?
Vi fjällvandrade i Marsfjällen. Det var vackra, ganska höga fjäll. Fina och torra leder och väldigt mycket folk. Min syster och jag blev omedelbart sugna på att läsa om Bernard Nordhs serie "I Marsfjällets skugga". Som tur är finns böckerna i mammas och pappas bokhylla sedan farfars tid. De är nog inte helt lätta att hitta på ett bibliotek. Vi tältade vid den här lilla sjön. På morgonen klättrade mina killar uppför berget ni ser. De kom ända ovanför grässluttningen.

Jag har läst tredje delen i Melina Marchettas fantasyserie om landet Lumatere.

I "Quintana of Charyn" knyts historien ihop.Drottningen Isaboe och hennes Finniken försöker styra sitt land och skapa fred. Froi är på jakt efter sin Quintana, prinsessan  som anses vara galen och som är förutspådd att föda det barn som ska bryta hennes rikes förbannelse. Som ni förstår är det helt omöjligt att sammanfatta den här boken, eller bokserien. Den måste läsas. Jag älskar Melina Marchetta och har läst allt av henne, om hon nu inte har hunnit släppa något nytt jag har missat. Hon beskriver människor och relationer så att man inte kan låta bli att tycka om dem. Det är spännande och oförutsägbart, men man känner igen hennes stil ändå . Den är så pass bra att jag en bit in i den hade glömt att den är på engelska.

Just nu läser jag
Det är en feelgood som är kul och lättsmält, men förvånad konstaterar jag att jag inte är så fängslad som jag trodde att jag skulle vara...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar