Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 6 augusti 2012

Efter ytterligare en varm dag så öser regnet nu ner. Det smattrar och skvalar hemtrevligt och jag börjar plötsligt tänka att det kanske är lite mysigt att hösten är i antågande i alla fall. Vi har gjort en blixtvisit på dagis idag, bara för att kolla att allt är som det ska och att alla ser ut som vanligt när vi kommer dit imorgon. H ska få mjukstarta lite då och han är mycket uppihejsan över att det är dags.

Ikväll började vi på vår första kapitelbok (ett stort tillfälle) nämligen "Sockerbullen på Kruskakullen" av Carin Wirsén och Stina Wirsén. Stina Wirsén har ju gjort alla "Vem-böckerna" som vi läst tusen gånger här i huset. Den är lite svår i språket. Det vimlar av baktermer, kaksorter och bageribeskrivningar men än så länge är H helt med och tycker att det är spännande ord. Vi gillar intressanta ord i vår familj...Den lilla tanten och hennes två barn Näpen och Häpen driver ett bageri i den lilla staden. Deras bakverk är berömda för att de är så smaskiga men något är inte helt bra. Trots att de säljer fler och fler kakor så får de inte in mer pengar. Är det någon som knycker? Tja, det får vi veta så småningom. H har inte alls snappat upp problemen utan tycker än så länge bara att det är roliga ord, söta barn och fina bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar