Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 3 december 2010

Ernest Hemingway


December är en något hetsig månad på många sätt. Plötsligt är det en massa saker man ska hinna före jul och varje år förundras jag över mig själv. När jag nu vet hur stressigt det är och hur trött jag alltid är så här års så förstår jag inte varför jag inte försöker göra en del av allt det där lite tidigare... Men nej, det blir aldrig så.
Det som får stryka på foten är mina böcker. Varje kväll tänker jag att jag ska lägga mig tidigt och läsa ett par timmar. Varje kväll slutar det med att jag antingen somnar i soffan klockan åtta eller så gör jag något jag måste, t ex betalar räkningar, för att sedan trilla i säng.

Jag lyssnar fortfarande på Stefan Zauk när han läser "Solen har sin gång" av Ernest Hemingway. Den är inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Boken består till stor del av dialog. Jag tycker väl kanske att den känns en aning omodern i sin syn på män, kvinnor och kärlek. Men så är väl inte Hemingway direkt känd för sin jämställdhet heller. "Den gamle och havet" var bättre tyckte jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar