Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 17 december 2010

Fårskallar i juletid


Hemma hos oss har vi just nu fått en ny favoritbok. Vi tycker, alla tre, att den är fantastiskt kul plus att den ger H möjlighet att bearbeta sin fårskräck, som han utvecklade efter en traumatisk upplevelse i Linnèträdgården.


Boken är "Gittan och fårskallarna" av Pija Lindenbaum. Pija Lindenbaum har gjort många bra böcker men detta är den klara favoriten. Den handlar om Gittan som sedan en tid tillbaka bor på ett varmt ställe som heter Hotellet tillsammans med sina föräldrar som bara vill sola och bada. Gittan tröttnar på dem och ger sig iväg på äventyr, hittar en massa små svettiga vita och ulliga får som hon pysslar om. Tack och lov att de är vita, säger vi! Fåret som fortfarande ger H mardrömmar var en gigantisk, svart tacka som bräkte på ett högst påträngande och anklagande sätt. Att hon spände blicken i H och liksom valde ut honom varje gång hon bräkte gjorde ju inte saken bättre direkt...

Nåja, tillbaka till Gittan. Hennes får är många,vita, små och ulliga. H gillar att de får bada för det tycker han ju också om. Han är däremot lite bekymrad över att de gärna äter gamla plåster så det får vi prata en del om. Handligen är aningens för komplicerad än så länge så vi fokuserar på de fantastiska bilderna som man kan fördjupa sig länge i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar