Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 7 juni 2022

Jag har lyssnat en hel del på ljudböcker den senaste tiden. Nu när "Sagan om Isfolket" är avslutad så finns det tid för så mycket annat roligt. 

"Kungar, drottningar, älskare och älskarinnor, Sverige" av Margareta Beckman till exempel är en uppräkning kan man säga av de kungligas eskapader. Min fundering efter att ha lyssnat på den första delen är att jag undrar om kungarna någonsin hann regera? Alla älskarinnor måste ha tagit väldigt mycket tid!

Boken var kanske inte superkul att lyssna på men jag gillar ju historia så jag kommer nog att fortsätta på nästa del.


 





Jag har också lyssnat på en av de tidigaste delarna av Jonas Moströms deckarserie om Johan Axberg och hans kollegor och vänner. I "Hjärtats mörker" åker läkaren Eriks fru Sara på skrivarkurs efter att ha ledsnat på livet som småbarnsmamma. Hon får en hel del skrivet, men i övrigt får man nog säga att resultatet av resan inte blir det bästa.
Axberg och kollegorna jobbar med att lösa mordet på en kvinna som dödats i elljusspåret när hon var ute och sprang. Snart visar det sig att det finns saker som påminner Axberg om ett par gamla, ouppklarade mord. Kan det finnas ett samband?






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar