Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 20 januari 2022

 Jaha, mina farhågor stämde och nu är jag sjuk. Var hemma igår och idag har jag gjort coronatest så nu är det bara att vänta och se.

När jag gick och la mig igårkväll så regnade det men imorse vaknade jag till ett vintervitt snölandskap. Härligt, men lite jobbigt att cykla för att hämta testet. Cykelvägarna var ändå ganska bra så jag ska inte klaga.

Jag sträckläste "En vinterkyss i bokhandeln för ensamma hjärtan" av Annie Darling igår. Det kan vara så att det är den sista i serien och att det blir lite fel i ordningen för jag har inte läst den tredje. Jag står i kö på den på biblioteket men den här kom först helt enkelt.

Om det var en ovanligt bra feelgood eller om det var exakt vad jag behövde i mitt försvagade tillstånd ska jag låta vara osagt, men det gick inte att släppa den. I ärlighetens namn så grät jag till och med en skvätt, fast det måste ha varit för att jag kände mig lite skör och ur balans.

Mattie har en tesalong som ligger ihop med bokhandeln. Hon är vän med Posy och de andra som jobbar där. Eller rättare sagt, hon är vän med alla utom Tom, som är sur och grinig, en torr person med fula koftor! Känslorna är besvarade. Tom gör hela tiden klart för Mattie att hon inte är mycket att hänga i julgran...

Då lägenheten ovanpå bokhandeln blir ledig så bråkar Mattie och Tom om vem som ska få överta den, båda är väldigt sugna. Till sist slutar det med att de flyttar in båda två även om de är helt överens om att de verkligen inte bor ihop. 

Mer än så tänker jag inte spoila men jag saknar dem redan. Jag hade gärna legat i sängen under en filt och läst boken även idag.

 En vinterkyss i bokhandeln för ensamma hjärtan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar