Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 8 januari 2022

En liten sammanfattning över året som gått och lite om det som kommer

94 böcker läste jag 2021. 2020 läste jag 97 stycken så det är en liten försämring, men ändå okej får man väl säga.

Precis som förra året har jag satsat på flera böcker av samma författare och det har att göra med det flertal serier som jag betar mig igenom. Jag har några författare som jag läser så fort de kommer ut med något och där planen är att läsa allt de skrivit. Veronica Henry är en sådan. Jag är väldigt förtjust i hennes böcker som känns som feelgood fast mer ambitiöst skrivna.

"Sagan om isfolket" är en serie som jag verkligen hoppas blir färdig under det kommande  året. Jag vill veta hur släkten ska vinna över Tengil den onde. Just nu är jag på bok 40 av 47 så snart borde jag få svar på mina frågor. 

Lucinda Riley stod för årets skräll när sista boken i serien "Sju systrar" inte var den sista och strax efter den chocken fick vi veta att hon dött i cancer. Det måste vara en ovanligt ful taktik av bokförlaget för om jag ska gissa så borde det väl vara deras beslut? Förhoppningsvis kommer den sista om inte allt för lång tid så att jag och alla andra tanter ska få veta vem den där Pa Salt egentligen var?

Nu i slutet på året fick jag ett sug efter biografier och det ska jag läsa under året har jag tänkt. Tegelstenen om Selma Lagerlöf av Annakarin Palm ligger fortfarande på mitt nattygsbord och den lär ta ett tag att bli färdig med eftersom jag inte kan ta med mig den någonstans på grund av storleken. 

En annan plan jag har inför året är att läsa författare på alla bokstäver i alfabetet. Min förhoppning är att det ska få mig att gräva på lite andra hyllor i biblioteket än jag gör nu. Jag fastnar så lätt på vissa författare och vill bredda mig. Dessutom är det lite kul med utmaningar och att få skriva listor.

Lite mer poesi hoppas jag att det blir jämfört med förra året och vem vet, kanske någon klassiker blir läst. 

Att läsa böcker på engelska är som alltid en plan också. I somras när jag läste min fantasyserie av Marissa Meyer så insåg jag att det inte är så jobbigt med engelska. Det gäller bara att hitta bra böcker som man fastnar i.

Tja, det var lite tankar så här vid årets början. Vi får se hur det blir. Oftast blir det ju inte som man har tänkt sig men ganska bra ändå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar