Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 28 juli 2020

Tisdag och lite svalare luft och regntung himmel. Jag är hemma idag med ont i munnen. I torsdags fick jag någon mystisk molvärk i käken. Min misstanke är att det blev något när jag var hos tandläkaren för en och en halv vecka sedan. I helgen har jag mest tagit det lugnt och försökt vila bort det, i en solstol med den lilla bokhögen bredvid mig. Igår gick jag på jobbet efter en ganska jobbig natt. Det är inte tandvärk utan det känns som en inflammation i tandköttet. Det blev en hemsk dag och jag tror att jag faktiskt hade lite feber på förmiddagen. Idag känns det som att det är på bättringsvägen men det kommer lite ont och var rätt som det är och därför bestämde jag mig för att vara hemma och pyssla om det hela idag.

Sedan jag började jobba har jag på lediga stunder, när jag känt mig lite deppig och ensam, tröstat mig med att beställa böcker på biblioteket. Vårt lokala bibliotek har haft sommarstängt tills igår. Och nu inser jag att jag kanske gått lite överstyr. Igår och idag har det ramlat in meddelanden om böcker att hämta; hittills tolv stycken. Hm...

"Midnattssol" av Frida Skybäck är den tredje och avslutande delen i serien om systrarna Stiernfors. Äntligen knyts alla trådar ihop och systrarna får lite mer ordning på sina liv. I de första delarna tänkte jag mer än en gång att: det här kommer inte att gå bra!
Den äldsta i skaran, Cecilia, har åkt hem till föräldrahemmet för att hjälpa till att ta hand om sin sjuke far och umgås med den hemlige sonen Benjamin och flickan Elsa som hon tagit dit.
Elisabeth har gift sig och engagerar sig i barnstugan som hon startat. Hon brinner för att hjälpa fattiga barn och deras föräldrar men har också svårt att inte tänka på Vera, kammarjungfrun som hon älskar.
Amelie, den yngsta, är nygift med sin greve. Hon är bortskämd och får allt hon pekar på. Men att vara van att alltid få sin vilja fram kan ju också ställa till det för en och det kan man lugnt säga att Amelie gör.

 Midnattssol by Frida Skybäck

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar