Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 16 juli 2020

Så var man igång igen då...

Efter två dagars jobb och extremt dålig nattsömn i två nätter så är jag nu rätt mör. Beslutet att börja jobba en onsdag var ändå ganska smart för imorgon är det fredag och sedan kan jag ligga på soffan i två dagar om jag vill.
De senaste åren har personalstyrkan minskat på mitt jobb och det märks extra tydligt så här i semestertider. I år verkar det vara helt hysteriskt eftersom så många semestrar på hemmaplan och behöver hitta på saker att göra och hamnar på biblioteket.
Jag tycker att det är fantastiskt att folk då väljer att gå till biblioteket vilket kommer att ge bra statistik och det vet jag ju att chefer och politiker älskar. Men det betyder också att man kommer på jobbet efter nästan fyra veckors semester, van vid ett makligt tempo och mjukstart på dagarna, och hamnar i en tornado känns det som. Jag kommer nog att vara i fas till veckan igen, särskilt om jag kan sova lite bättre. Det är också väldigt uppiggande att möta låntagare som blir glada att se en igen och som har saknat en under bortavaron.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar