Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 21 juli 2020

Kaniner och Sommarboken

Ikväll är vi lite tröttare än vanligt, kaninen och jag. Speedy har inte kunnat slappna av på två dagar eftersom grannkaninen, en hanne den här gången, har varit på rymmen och bott i vår trädgård. När jag kom hem idag satt de två kaninerna på varsin sida av buren i vänligt samspråk. Jag satte Speedy i koppel och när de sedan hälsade på varandra lite mer närgånget kunde jag fånga besökaren och bära hem honom.

Vi har haft en Sommarboksträff idag och pratat om portaler. De fem deltagarna hade varit  med på de tidigare träffarna så de var väl införstådda med ämnet och hade läst en hel del. Det var kul.

Min ljudbok i bilen i sommar var Anne Holts deckare "I stoft och aska". Jag började lyssna på den på semestern, i hängmattan, men det gick inte så bra. Hängmattan var helt enkelt lite för bekväm och mer än en gång har någon familjemedlem plötsligt stått och stirrat ner på mig när jag råkat snarka lite.
I bilen gick det dock bra.
Det är en rätt traditionell deckare skulle jag säga, ganska spännande och lagom fängslande men inte mer fantastisk än många andra deckare jag läst.

Polisen Henrik Holme får ett gammalt fall på sitt bord som han ger sig på att lösa med kollegan Hanne Wilhelmsen. Ett barn dödades i en bilolycka för ett antal år sedan. Bara något år efter olyckan mördades barnets mamma. Pappan anklagades och satt i fängelse i tolv år. Men den polis som var med och utredde historien har alltid haft en känsla av domen var fel och att mannen var oskyldig. När han ska gå i pension ber han Henrik Holme att titta en gång till på fallet. Parallellt med denna historia undersöker Holme och Wilhelmsen ett dödsfall som anses vara ett självmord men som Wilhelmsen misstänker är ett mord.
Tydligen ska det här vara den tionde boken om Hanne Wilhelmsen men jag har inte läst någon innan så jag inser att det finns mycket bakgrund som jag inte har koll på.


 Omslag till I stoft och aska

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar