Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 19 juli 2020

Kaninen och jag fortsätter mysa. Det gäller att passa på för sedan är det en veckas jobb och då får han sitta i sin utebur. Inte så att han lider av det, jag tror nog att han trivs ganska bra, men han är ju så väldigt sällskaplig.
Han saknar helt klart resten av flocken. Varje gång han ser mig så vill han att vi ska putsa varandra, som en försäkran om att åtminstone vi två håller ihop. Den dagen familjen kommer hem kommer att bli en lyckodag!
Apropå familjen så har rapporter anlänt att de idag åkt iväg till Härbergsdalen för att fjällvandra ett par dagar. Enligt väderleksrapporten ska det regna på dem. Men tydligen var det svårt att hitta ett bra, annat tillfälle eftersom det ska bli kallare nästa vecka.

Dagens bok är en fabel skulle jag säga, en afrikansk fantastisk saga. I "Ett piggsvins memoarer" av Alain Mabanckou får vi höra bekännelsen från det piggsvin som varit dubbelgångare till den inte så sympatiske mannen Kibandi. Det finns en mytisk föreställning att varje människa har ett djur som dubbelgångare, antingen fredligt eller som i detta fall ett som får utföra onda handlingar "äta" människans fiender. Kibandi har just dött och vårt piggsvin sätter sig vid foten av ett stort baobaträd och berättar sin historia. Boken liknar ingenting annat och jag läste den med stor behållning!

Ett piggsvins memoarer – Weyler förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar