Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 12 september 2014

Älgjaktsjerka

Hur ser din recensionsprocess ut? Skriver du anteckningar (eller viker hundöron) under tiden du läser? Recenserar du en bok direkt efter du har läst ut den?
Kort sagt: dela med dig av dina bästa recenseringstips!

Hm. Jag är nog den sämste att ge recenseringsstips. När jag ska skriva om en bok så hamnar jag nästan alltid i känslan jag fick när jag läste. Ibland glömmer jag nästan bort att berätta vad boken handlat om. När jag läser andras recensioner så vill jag förstås veta lite om storyn, men också där är det känslan jag fastnar för. Jag försöker skriva om en bok direkt när jag har läst den. Börjar jag på en ny bok så släpper jag taget om den förra och kommer nästan inte ihåg vad jag ska skriva. Tyvärr kommer jag aldrig ihåg att föra anteckningar heller , någon enstaka gång har jag satt en liten lapp när det är något speciellt jag vill komma ihåg eller citera. Ibland har jag boken bredvid mig och bara av att ha det så kommer  jag ihåg. 
Så, sammanfattningsvis är jag kanske inte den bästa recensenten.

11 kommentarer:

 1. För mig är nog känslan och upplevelsen det viktiga!

  SvaraRadera
 2. Om jag inte skulle börja läsa nästa bok innan inlägget är skrivet om föregående så skulle det inte bli mycket läst. Har sällan vare sig ork eller tid att fixa det på vardagskvällar.

  SvaraRadera
 3. Alla har vi olika sätt, jag har inte antecknat innan men funderar på att göra det.

  SvaraRadera
 4. Jag funderar också starkt att ha en liten anteckingsbok vid sidan av varje bok. Känns som en väldigt bra idé. Recensionerna kan ju inte bli sämre än mina redan är då ju =)
  Kram Cissi

  SvaraRadera
 5. Känslan boken ger är viktig tycker jag.

  SvaraRadera
 6. Jag måste skriva ngt ganska snart efter att jag läst en bok för sen blir jag också uppslukad av den nya boken.

  SvaraRadera
 7. Men det är ju faktiskt själva läsningen som är det viktiga, recensioner är bara en liten bisak i sammanhanget!

  SvaraRadera
 8. Det är bra med olika typer av recensioner - då får man lite olika synvinklar.

  SvaraRadera
 9. Jag skriver också för det mesta direkt efter jag läst ut boken.

  SvaraRadera
 10. Jag skriver aldrig om bokens handling, men jag länkar till den infon för den som är intresserad. För mig handlar det bara att skriva om den känsla jag fick av att läsa boken, och det är den sorts recensioner jag själv tycker är roligats att läsa oxå!

  SvaraRadera