Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 4 maj 2013

Bloggjerka

Kan du dela med dig av några boktitlar/författare som får en att vilja resa?

Nu känner jag mig extremt supertråkig, men på något underligt sätt så återkommer jag alltid till "Lilla huset på prärien" av Laura Ingalls Wilder när jag ska svara på jerkafrågor. Men, ingen kan ju som Laura (eller Rose om det nu är hon som egentligen skrivit böckerna) levandegöra en miljö som jag alltid drömt om att få se.
En annan författare som får mig att vilja resa är Jón Kalman Stefansson med boken "Sommarljus". I den får man följa det vardagliga och samtidigt så dramatiska livet i en isländsk liten by. Människorna, livet och den karga naturen blir som en vacker och tät väv. Jag har alltid drömt om att åka till Island, men efter att ha läst Stefansson vill jag det ännu mer. Inte för att jag har läst så många isländska författare i mina dar men jag tycker om deras sätt att använda naturen som ett sätt att beskriva människor och en historia. Är det arvet från de isländska sagorna? Tja, inte vet jag.

1 kommentar:

  1. Island är precis så vackert och fantastiskt som det beskrivs i böckerna :)

    SvaraRadera