Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 29 april 2013

Kanske hinner jag läsa en bok...?

Aldrig har jag skuttat hem från jobbet en måndag, så glad och pigg, som idag. Vi har haft studiedag, hunnit pratat i lugn och ro om intressanta saker, som till exempel vad folk läser i sina bokcirklar just nu, vad man ska hinna läsa i helgen och sådant.
Jag läste ungefär två sidor Joyce Carol Oates i helgen, dels för att jag inte riktigt fastnat för hennes "Efter kraschen tog jag mig samman, bredde ut mina vingar och flög iväg". Den är inte dålig, men jag har inte fångats, än så länge i alla fall. Men så är det ju också det att  min helg varit full av vedhuggning, grävande i jord, lövkrattande och ansande i risiga buskar. När jag klivit ur bilen och greppat krattan så var det som att själen blev fri för första gången på länge. Plötsligt kunde jag andas fritt och kände mig lycklig. Tänk vilken lycka att vi har det där stället så att jag får utlopp för allt det där. Vår blivande trädgård när vi flyttar in i huset i sommar kommer att vara som ett frimärke ungefär så det är inte fel med ett lantställe. Husets träaltan kommer att erbjuda andra glädjestunder.
Nu är det två dagars ledigt igen, med picnick, grillning, demonstration och kanske hinner jag läsa en bok...?

                                                                   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar