Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 21 april 2013

I en vecka, drygt, har jag varit helt fast i Engelfors, tillsammans med de Utvalda. Ja, jag pratar förstås om "Cirkeln" och Eld" av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Ibland undrar man varför vissa böcker blir så höjda till skyarna och ibland förstår man det direkt så fort man börjar läsa. Efter fyra sidor i "Cirkeln" så var jag totalt fast. Det handlar om sju gymnasieelever, så olika varandra som man kan tänkas bli. Och inte bara det, vissa av dem hatar varandra. Men det visar sig att de är Utvalda och sammankopplade vare sig de vill eller inte. Om de inte samarbetar och utnyttjar sina olika förmågor tillsammans så kommer världen att gå under. Det är inga små svårigheter de ställs inför och mer än en gång undrade jag hur sjutton det skulle gå. 
Nu väntar jag med stor förväntan på den tredje och avslutande delen ´där förmodligen allt kommer att ställas på sin spets. Böckerna är fantasy när det är som bäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar