Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 13 april 2013

Äkta aprilväder minsann

Det är verkligen äkta aprilväder idag! Jag känner mig nästan lite upprymd över det gråa, snöblasket som vräker ner utanför fönstret. Så här ska det vara så här års. Isen som ligger fläckvis kvar på gatorna kommer att försvinna i ett huj med den blöta snön ovanpå. Jag har fått näst intill förgrymmade blickar från vissa håll i veckan då folk beklagat sig över den hemska kylan (ungefär nollgradigt, kanske ett par minus) när jag sagt att så här SKA det vara i april. Eftersom jag grottat ner mig i en mycket svår "vi håller på att förstöra världen-mitt barn kommer inte att få njuta av en hälsosam värld-depression" så är alla tecken på att det inte är global uppvärmning just i år en  välkommen känsla.
Ett annat miljöproblem som upptar mycket av mina tankar just nu är plast. Läste häromveckan om hur mycket plastpartiklar som kommer ut i miljön varje gång vi tvättar ett fleeceplagg. Vi har en hel del fleece, men det ska vi sluta med nu. Läs mer här: dn om fleecetröjors skadliga inverkan

1 kommentar:

  1. tack för länkning! :) Lustigt den där boken i ditt förra inlägg har jag precis fått av en kompis, den ligger här längst upp traven att läsa! :)

    SvaraRadera